Posted in Uncategorized

Aku Dan Buku

Bila nampak buku macam nampak handbag Gucci. Bersinar2 dari jauh. Macam tu juga buku memanggil2 jer suruh bawak balik.

Suker kawan dgn buku. Sebab buku peneman kala sepi. Buku kawan ketika sedih. Buku membimbing tatkala jatuh tersungkur. Buku menunjukkan cinta yang dihajati.

Manusia hanya tahu diri sendiri. Biar sendiri happy dan tayang kebahagiaan di fb. Kita berbaik sangka, like comment tanpa henti, tapi mereka anggap post kita tiada erti.

Bila post kita dah menyentuh soal yg bercanggah seperti politik, agama, dan sebagainya barulah post tersebut FAMOUS. Bukan sbb suka tp untuk dicemuh. Paling teruk viral.

Hebat sungguh insan bernama manusia. Angkuh dgn diri. Alpa dgn dunia. Rakan ada seolah tiada.

Stress, jiwa kacau, serabut semua ada. Ada suami bagaikan tiada. Ada rakan tapi tak nampak kita. Jadi apa sebab harus berkawan dengan manusia? Kalau membuat diri kita hanya tempat persinggahan sementara?

Buat apa yang kamu suka. Buat apa yang kamu rasa happy dgnnya.

Maaf jika post agak negative. Sbb tiada tempat utk diluahkan. Tunggu lampu membaca baru, baru boleh baca buku waktu malam.

Yang benar,

Insan yg tertekan. 

Advertisements

Author:

Hi, I'm Syida. Hanya blogger biasa dan suka menulis isi hati di sini. Blog yang ni mmg betul2 perasaan sendiri. suka follow lah. Macam2 ada tau. fb pun ada https://www.facebook.com/syidagojes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s