Posted in Qaseh Gold

Rindu Pada Multimedia

Assalamualaikum dan hai semua.

Semalam (actually petang tadi) membuat gambar grafik untuk Qaseh fan page dalam Facebook. Idea yang sentiasa ada selepas mengedit Instagram untuk business.

Seronok sangat rasa walaupun bukan menggunakan photoshop mcm dulu. Segala tools yang ada teramat terhad. Bak kata pepatah, tak ada rotan akar oun jadilah. So, still go on. Leka sangat dgn design dan result agak puas hati walaupun letak mcm apa jer. Nak tgk hasil dier. Ada bawah ni.

Bila buat benda ni teringat sangat sewaktu buat grafik design time dip. Mula2 menyampah dgn bab multimedia tapi bila dah pegang satu benda kena buat sehabis baik. 

Tapi waktu assignment yang last tu mmg mencabar betul. Honestly kami punya mmg power dan kalah yang lain. Tapi disebabkan salah cara save, jd kena hantar lewat. Dari markah A jadi markah B. 

Time degree plk buat kad raya. Wahh… tiba2 idea htr kad raya untuk abang kapal tu. Tapi kalau berkawan dgn jenis orang yang x puas hati dgn hasil orang lain, sanggup mintak htr lewat sbb nk repair. Meluat plk bila fikir.

Kalau lah ada laptop/desktop yg power ram n grafik kad mesti dah byk gambar edit lawa2. 

Saya suka ambik gambar guna kamera simple jer. Pastu edit. Tu ler kerja time kt ofis dulu. Time x ada kerja buatlah design yg simple2. Dpt upah lagi.

Ok. Nak tidur dulu. Assalamualaikum 😘😘😘

Jangan lupa Senyum :):)😆

Advertisements

Author:

Hi, I'm Syida. Hanya blogger biasa dan suka menulis isi hati di sini. Tulis apa yang saya suka dan mahu berkongsi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s