Posted in Note from me, Stay cool, Story

Tiba-tiba Jer

Hi all… Rasa macam tak boleh tido kalau tak post perasaan hati dlm WordPress ni.

Jgn risau bukan nak marah2. Cuma nak share apa yang dah tersuka sejak dua menjak ni.

Syida ni tak minat nak melukis tapi suka tengok lukisan dan menghayati apa yang ditujukan dalam lukisan tu. Hahaha… Macam pelik pulak sebab siapa yang kenal syida ni memang diorg tau yang syida tak suka lukisan.

Tapi time kecik2 dulu kalau tak sihat suka baring dekat katil opah (time balik kampung je. Sbb asal demam mesti sbb balik kg). Bila baring tu nampak lukisan itik tgh seronok berenang. Nampak ada orang menjala ikan. Ada sampan kecil. Nampak macam cuaca yang tenang dan nyaman.

Atuk syida bukan orang kaya yang beli lukisan. Tapi dia suka kumpul gambar lukisan dari kalendar. Mana yang cantik mesti ambik lekat dekat rumah.

Atuk syida dah tak ada lagi skrg. Rumah kampung tu pun dah runtuhkan dan bina rumah batu skrg. 

Syida kalau nak menghayati lukisan tgk dlm instagram jer. Zaman dah canggih. Tengok dari situ jer. Tapi jika diizinkan Allah nanti ada rumah sendiri nak ada lukisan original kt rumah. 

Doakan yer 🌹🌹🌹

Meh add atau follow rapat2 fb syida https://www.facebook.com/syidagojes

Advertisements

Author:

Hi, I'm Syida. Hanya blogger biasa dan suka menulis isi hati di sini. Tulis apa yang saya suka dan mahu berkongsi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s