Posted in Komik

TERJEBAK KEMBALI

Pelik sungguh bila selera pusing balik ke zaman hingusan. Survey nak buku cerita apa dan terus pilih KOMIK.

Ok. Sebelum ni pernah terjebak dengan komik sampai penuh rak buku kecik. Tapi itu komik anime yg rasanya mengarut. Disebabkan jiwang and feel masa tu ala2 budget k.pop, so banyak lah komik merepek.

Hari ini sampailah komik yang diidamkan. Saya buat belian online disebabkan mudah sangat kerana tak perlu pusing kereta untuk parking. Tak perlu pilih berejam lepas tu ada yang mengamuk (saya pilih novel memang pasti ambik masa yang lama). Tak perlu tengok beg duit cukup ke tidak duit yang ada.

Kalau atas talian hanya klik, klik dan klik. Kemudian tunggu jer barang sampai depab pintu. Cuma pastikan wang dalam akaun mencukupi 😉

Komik yang dimaksudkan adalah Diari Conteng Jimi. Ada juga komik lain seperti komik tulisan jawi. Serta novel diari mat despatch. (Korang gelaklah sbb mesti rasa saya ni tak pernah-pernah baca komik macam budak kecik) 😅

Bila dah mula membaca memang tak berhenti sehingga tamat. Lukisan dalam buku tu simple sahaja. Tapi cukup dapat buat kita terbayang suasana sebenar dalam komik tu.

Lepas habis jer baca rasa arrgghhhh… nak baca LAGI!!! 

Cari punya cari dalam kedai berdekatan dah habis rupanya. Dalam online shop juga mcm tu kecuali satu ni. Boleh lah dari x ada. So letak dalam wish list dulu. Cukup bulan baru nak ambik.

Tak risau ker kalau habis??? Bukan rezeki saya lah tu 😯

Sebelum ni memang follow blog conteng conteng. Tetapi waktu tu tak pandai beli online dan kedai terdekat tak ada buku tu. Pendam sehingga waktu rasa nak hilang stress baru ternampak buku ni.

Rasa rugi pulak tak grab awal. Harap ada rezeki lelas ni.

Sekarang ni nak intai komik Lawak Budak Sekolah. Tengok review macam best jugak. Akan dicuba juga nanti. Insya Allah ☺☺☺

Sekarang tengah pulun Diari Mat Despatch 😂😂😂

Advertisements

Author:

Hi, I'm Syida. Hanya blogger biasa dan suka menulis isi hati di sini. Blog yang ni mmg betul2 perasaan sendiri. suka follow lah. Macam2 ada tau. fb pun ada https://www.facebook.com/syidagojes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s