Posted in melayu, Novel

Cinta Atas Kertas

Kalau tgk tajuk macam lagu siti nurhaliza  plk, bukan cinta biasa : cintaku bukan diatas kertas……

Tapi hakikatnya ini adalah sebuah novel. Novel dr hasil sharifah abu salem. Ada gambar bawah ni 👇👇👇👇👇

Novel ni jalan cerita macam dlm drama tv. Konflik mmg merata2. Tp buat yg suka cerita complicated mmg sesuai. Bila baca geram betul dgn watak mia. Sanggup dier rampas jodoh kakak dier (geram mungkin sbb saya anak sulung kot)

Klimaks citer ni mmg sampai bila diorg accident. Baru mia tau langit tinggi atau rendah. Tapi sedar je mia dari koma terus berlaku perebutan kuasa. 

Ending ciput. Orang tu jumpa orang ni then happy ending. Tu jer. Simple sgt kan?

Bintang : ***1/5

Sesuai untuk: mereka yg suka cerita berbelit2, kekuargaan.

Extra comment: semua happy ending tetapi byk ayat ulang2 dan byk typo.

Dalam gambar buku tu ada GOJES yang untuk nampak awet muda meskipun jaga malam baca novel jer. Setakat ni Alhamdulillah menjadi dan mmg best. 

Berminat WhatsApp sy segera utk harga yg jimat 😘😘😘

Advertisements
Posted in melayu

Kalau Sayang Jangan Marah

Novel review Kalau Sayang Jangan Marah

Ni buku yang keberapa entah yang sudah kubaca. Penulisan kurang matang serta ayat yang agak kebudak-budakkan. 

Bila dah baca dlm hati cakap lantaklah. Baca jer lah. Tp bila dah baca mcm seronok pulakkan. Jalan cerita agak lain sikit.

Tapi bila dah dekat penghujung mcm pelik. Takkan terus bahagia mcm tu jer. Tiba2 jumpa lah klimax novel ni. Tapi x sampai sebenarnya. 

Lepastu sampai akhir jer ending dier sangat puas hati. Kira ok lah jugak kan dari ending kotot2 tu.

Bintang: ***

Saranan: amat sesuai yang suka baca bahasa santai serta tak banyak konflik. X payah banyak fikir just go to the flow.

Masih membaca potret dua wajah.