Posted in Uncategorized

Check out this review of Lelaki Baik (Diari Mat Despatch, #2)

Here is a review by Syida: https://www.goodreads.com/review/show/1917936567

Advertisements
Posted in Uncategorized

Pelik bebenor manusia skrg

Saat melihat komen dari rakan fb mengenai wedding anniversary, 1 komen terjah dalam fikiran.

Tanpa wish tapi terus bertanya mengenai baju kahwin.

Bukan berminat tetapi tukang jahitnya yg komen. Ayat seperti nak nama. Tapi tegasnya disini baju tu ditempah, saya bayar. Bukan disponsor yer. Jd tak perlu kot nk berbunyi psl tu.

Sebenarnya baju tu lari dari apa yg digambarkan. Agak terkejut jugak sbb beza sgt. Alasan hanya “x kan nak tiru sebijik” sedangkan perjanjian awal nak mcm yg lain.

Tp dah jahit nk buat mcm mn. Pakai jer lah. Tapi untuk tempah yg design diidamkan bukan dgn dia.

Bukan apa, aku geram orang yg selalu puji diri sendiri bagus, tp bila suruh buat kerja lain plk jd nyer.

So, end here. Makin difikir kita plk yg stress. Biar jer lah.

Janji ku x kacau hidup orang. 

Posted in Uncategorized

Sejak ada promosi Qaseh, mmg kn berkepit jer dgn handpon.

Rindu buku. Terasa seperti dipanggil2 tambah2 buku novel yg sikit lagi untuk dihabiskan.

Bila kena benda yang tak sepatutnya. Tiba2 aku jadi a new me. Muka pun dh lain. Pandangan pun dah lain. 

Tapi masih minat buku dan masih duduk disini sbg tempat persembunyian untuk mengelak dari diintip orang yang dikenali.

Alhamdulillah semakin beransur pulih. Tapi masih takut untuk drive kereta. Tunggu betul2 baik sepenuhnya baru nak lasak sikit. Kalau bentan susah pulak.

Perasaan dendam itu hilang. Yg ada hanya maafkn. Sbb setiap diantara kita pasti akan melakukan kesalahan.

Apa benda lah merepek tgh malam ni. Tidur dulu. Ada benda best br nk story mory😘😘😘

Posted in Uncategorized

Kusut

Rindu nya nak baca buku, majalah, novel. Sbb skrg ni ada benda kena kejar.

Kejar sales. Bukan sbb x ada orang nak barang tp sebab mcm x terluah apa yg nak tulis kat situ.

Kat wechat untuk happy. Kt sini tempat untuk sandar sekejap. Pinjam bahu.

Mcm ada yg x puas hati lagi. Fine, just miss him so damn much. Tp kalau dia ader bkn blh tolong pn.

Sbnrnya x tau pn hati ni nak buat apa. 

Ini post serabut, serabai. 

Slmt malam.


  

Posted in Uncategorized

Hari ni baru start buat ig untuk business QASEH GOLD. Lama jugak yer nak setting bg nampak semua carian tu.

Itupun masih lagi x berpuas hati. Masih ada perlu dilerbaiki.

Nak tengok tak ig tu ;););)

👇👇👇👇👇👇👇👇

Ok x? Cantik ke cantik?

Insya Allah esok kalau berkelapangan nk input gambar. Harap2 internet laju dan idea byk.

Ok, salam qaseh dari saya, Syida GOJES

Senyum ☺☺☺☺☺☺

Posted in Uncategorized

tangisan tanpa air mata

Sebenarnya rasa mcm ditikam2 jer smlm.

Dan hari ini terus lagi ditikam. Pedih rasa hati hanya Allah je yg tahu.

Ok. Kita pg satu2 k.

1. Semalam.

Kes semalam psl nyer TERjoin group bodoh ni. Tulis pasal ikhtiar hamil. Pas2 tak ada pn tulis dilarang iklan. Kita pn post jer lah iklan. Pas2 dier ckp just share. Bila tanya apa2 psl yg kita pakai citer lah mcm2 kan. Pas2 agaknya dier panas sbb yg lain mcm berminat jer dgn qaseh, terus bg warning. Aku geram letak byk2 iklan pas2 left. Puas hati. Aku doakan supaya dia n org yg terlibat dlm group tu mampus cpt. Geram aku.

2. Pasal ada yg nak adinda n kekanda.

Aku try tanya hr ni senyap jer. Tp hati kecik aku ckp org ni bkn perempuan. Dier just sajer2 nak menggatal atau permainkan orang. Kalau betul mcm tu mmg aku sumpah dier x ada anak sampai bila2. Suka2 jer main2 perasaan org kan. Aku seriously rs excited lps dh lama x ada org yg nak. Kalau depan mata aku dah bunuh dah.

2-2 kes atas membuatkan aku rs menyesal je x belajar lawan pedang. Aku dr dulu teringin nak angkat pedang. Nak bunuh orang yang buat hal mcm tu. Kalau depan mata belum tau lagi diorg tu.

Aku rasa geng2 dalam tu mesti geng drama pkl 7mlm tu. Jenis chick lit. Suami ku mamat banglar lah. 

Post kali ni mmg emo. Tp hati aku puas. 

Bubbyeeee 

  

Posted in Uncategorized

Aku Dan Buku

Bila nampak buku macam nampak handbag Gucci. Bersinar2 dari jauh. Macam tu juga buku memanggil2 jer suruh bawak balik.

Suker kawan dgn buku. Sebab buku peneman kala sepi. Buku kawan ketika sedih. Buku membimbing tatkala jatuh tersungkur. Buku menunjukkan cinta yang dihajati.

Manusia hanya tahu diri sendiri. Biar sendiri happy dan tayang kebahagiaan di fb. Kita berbaik sangka, like comment tanpa henti, tapi mereka anggap post kita tiada erti.

Bila post kita dah menyentuh soal yg bercanggah seperti politik, agama, dan sebagainya barulah post tersebut FAMOUS. Bukan sbb suka tp untuk dicemuh. Paling teruk viral.

Hebat sungguh insan bernama manusia. Angkuh dgn diri. Alpa dgn dunia. Rakan ada seolah tiada.

Stress, jiwa kacau, serabut semua ada. Ada suami bagaikan tiada. Ada rakan tapi tak nampak kita. Jadi apa sebab harus berkawan dengan manusia? Kalau membuat diri kita hanya tempat persinggahan sementara?

Buat apa yang kamu suka. Buat apa yang kamu rasa happy dgnnya.

Maaf jika post agak negative. Sbb tiada tempat utk diluahkan. Tunggu lampu membaca baru, baru boleh baca buku waktu malam.

Yang benar,

Insan yg tertekan.