Posted in All about Islam, Note from me, Wanita

LEMAU

Pedang akan tumpul jika dibiarkan. Penuh habuk, kotor, karat jika tidak diasah dan dijaga dengan baik.

Akhirnya untuk menyerang kita tewas. Jatuh kerana lemah dalam diri. Akibat tiada ‘menjaga’ luruh semua anggota.

Iman itu harus dibelai. Nipisnya iman kerana kita berhenti menjaga dengan zikir. Dibiar tanpa digilap iman itu.

Segar seseorang kerana ingatannya terhadap Allah. Bersih hati dia walau disaat kotor untuk beribadah. 

Nama lagi manusia. Kumpul balik semua tenaga. Jangan alpa jangan leka. 

Ingat Allah maha pengampun. Allah maha penyayang. Allah tidak tidur. Allah tidak lupa dengan hambanya. Allah selalu ada dengan kita.

Ya. Iman itu tenaga kita. Iman itu penggerak kita. 

Belum terlambat selagi roh masih dibadan 😘

Posted in GOJES, Kesihatan, Qaseh Gold, Wanita

Jom Senaman Tangan

Assalamualaikum sahabat GOJES. Nak share jap sumber makanan yang boleh membakar lemak.

Nak diet tapi tak tau nak makan apa? Takkan tak makan kot? Kan best makan banyak tapi kurus 😆

Jadi Syida letak 10 makanan untuk diamalkan bagi yang bercita-cita nak dapat berat ideal.

Semoga membantu 🌹🌹🌹

Nak mudah lagi? 

Cuba cik pinky lah. Nak berGojes WhatsApp #syida_0139828240 tau.

Syida pakai, syida amal, syida jual.

Free consultation 😉

Kalau rajin jom jenguk fb syida. Nak add pn dialu-alukan ☺☺☺https://www.facebook.com/syidagojes

Posted in Adinda, Kesihatan, Qaseh Gold, Wanita

Adakah Anda Orangnya?

Assalamualaikum sahabat. 

Kanser payudara adalah pembunuh terbesar wanita. Mesti risaukan bila dengar statement macam tu. 

Ibu saudara saya baru jer meninggal dalam tahun ini akibat kanser payudara. Setelah berjuang menghadapi penyakit yang memudarat akhirnya Allah bagi dia hilangkan kesakitan dengan kematian.

Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh. AlFatihah.

Jom tengok siapa yang berisiko tinggi menghidapi kanser payudara.

Jadi mulakan kehidupan yang sihat untuk diri sendiri dan keluarga hari ini.

Pstt…supplement yang best saya pernah rasa Qaseh Gold Adinda lah. Banyak feedback boleh kecutkan ketumbuhan. Berminat WhatsApp saya 0139828240 segera.

Senyum ☺☺☺☺☺